sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tunteita ja ajatuksia

Olen tässä viime kuukausina miettinyt normaalia enemmän maailman menoja sun muuta, mutta enimmäkseen lähimmäisiä ja itseäni:

Kuten kaikki tietävät on (ja itseasiassa on aina ollut) niin iso hitti olla erittäin hyvässä kunnossa ja syödä sellaisia annoksia joista saa juuri sen oikean määrän proteiniia - ei liikaa eikä liian vähän. Tietenkin tästä tulee paineita varmasti monelle, että haluaa olla juuri sellaisesti tarpeeksi laiha, mutta silti tarpeeksi lihaksikas, olla tarpeeksi terveellinen, mutta ei niin että se menee äärimmäisyyksiin. Tiedän myös, että monet tekevät näitä pudottaakseen oikeasti painoaan, mikä ei ole mitään muuta kuin ihailtavaa. Olen myös lukenut monia artikkeleita, joissa varoitetaan ja kerrotaan tälläisten fitness juttujen äärimmäisyyksiin menemisistä; niistä tulee helposti pakkomielle ja jossakin artikkelissa sitä sanottiin (aika inhottavasti minun mielestäni) mielisairaudeksi jopa.

Myönnän itse, että minulle tulee paineita juuri tällaisista asioista. Esimerkiksi, kun joskus istun iltaisin sohvalla ja syön herkkuja ja katselen millaisia ruskettuneita lihaksikkaita ja hyvässä kunnossa olevia tyttöjä/poikia on jossain ulkomailla hiekkarannoilla tai kuinka he rehkivät salilla: tietenkin itse ajattelen, että "voihan perkule kyllä nyt pitäisi syödä terveellisemmin ja käydä enemmän salilla ja ja tehdä enemmän kotitöitä ja tehdä kaikki läksyt hyvin ja hei pitäis viel olla tosi sosiaalinen ja mennä kavereiden kanssa jonnekkin." Mutta oikeasti tämän jälkeen havahdun siihen, että; "miksi pitäisi mennä salille ja miksi minun pitäisi syödä juuri sellaista ruokaa kuin he syövät? Tulisinko siitä onnelliseksi vai siitä, että syön huomenna hampurilaisen jota on tehnyt mieli koko viikon?" En siis tarkoita tällä, että syön joka päivä ihan älyttömän epäterveellisesti en edes pystyisi siihen! Vaan se, että ei minulla ole sellaista samanlaista itsekuria kuin monella muulla, mutta hei: ei minulla tarvitsekkaan olla!! Minä oikeasti tykkään kropastani juuri tälläisenä kuin se on. En minä edes haluaisi niin selvästi näkyviä lihaksiakaan tai olla ihan huippukunnossa. Tämäkin on tietysti mielipideasia.

Siis totta kai ihailen suuresti ihmisiä jotka pystyvät noin hyvään itsekuriin ja pääsevät omiin tavoitteisiinsa, se on ihan mahtavaa! Enkä ole tätä asiaa mitenkään vastaan: kaikki tekevät oman elämänsä kanssa niin kuin parhaaksi näkevät. Yritän vain sanoa sen, että ei se ole niin paha jos ei aina käy salilla, syö huippusalaattia lounaaksi, käy joka päivä ulkona ystävien kanssa jne. Haluan vain jotenkin saada sanotuksi sen ettei kaikkia oikeasti tarvitse miellyttää ja tehdä asioita joita et oikeasti halua - minullakin meni aikaa tämän älyämiseen. 

Ajattelen usein myös sitä, että pitäisikö nyt mennä jonkun kaverin kanssa jonnekkin ja olla sosiaalinen ja tehdä sitä ja tätä. Olen oikeasti aika perussuomalainen ja tykkään olla kotona rauhassa. Monet minun ikäiseni rakastavat juhlia ja käydä joka päivä ulkona ja tehdä koko ajan kaikkea. Taidan olla yksi niistä harvoista (näin ainakin uskoisin) joka rakastaa olla kotona ja käydä juhlimassa harvemmin. Ainakin itse koen myös tällaisia sosiaalisia paineita. Tiedän, että monet ystäväni eivät edes viitsi kysyä minua minnekkään, koska he olettavat etten Santerin takia pääse tulemaan. Onhan se minustakin ikävää, että nykyään se on usein minä joka joutuu tekemään jonkin sortin aloitteen. Ja ei en nyt taaskaan tarkoita sitä ettenkö kävisi ulkona ja näkisi kavereitani, tarkoitan vain sitä, että se on vähentynyt seurustelun aikana. 

Tälläisiä sosiaalisuuden ja ulkonäön yms. hyväksynnän hakeminen muilta ihmisiltä on pitkällä ajalla oikeasti uuvuttavaa. Tiedän, että monet eivät tunne tälläista koska käyvät usein ulkona jne., mutta tarkoitan ettei se ole maailmanloppu jos itseään ajattelee vähän väliä eikä tee niin kuin muut toivovat. Olen myös todella iloinen siitä, että tiedän monia jotka ovat myös ymmärtäneet tämän saman asian ja tekevät niin kuin itse parhaaksi näkevät eivätkä pakota itseään menemään esimerkiksi ulos.

En muista mistä olen kuullut sanonnan "Love yourself first, because if you don't love yourself, how do you expect someone else to love you?" ja tuo on oikeasti hyvä ja viisas lause ja muistelen sitä joka päivä! 

Ja olen pahoillani jos loukkasin jotain teistä, se ei ollut tarkoitukseni lainkaan. Päätavoitteeni on - näiden kaikkien tunteenpurkauksien kautta - saada mahdollisimman moni ymmärtämään, että ajattelee aina itseään ennen kuin toimii. Itse aina kysyn itseltäni sellaisen peruskysymyksen, että: "Tulenko tästä nyt iloiseksi vai tuleeko jollain tavalla huono mieli/olo?" Uskokaa: tuo auttaa yllättävän paljon päätösten teossa. Nämä kaikki samat asiat koskevat oikeasti vähän kaikkeen: ei pelkästään urheiluun, ystäviin ja ruokaan, mutta myös pukeutumiseen, elämäntyyliin ja ennen kaikkea henkiseen terveyteen (ainakin omasta mielestäni).

Kerroin vain tässä oman mielipiteeni ja tietenkin haluan, että jaatte omat mielipiteenne/kokemukset jos teillä on sellaisia tälläisten asioiden suhteen. Kunhan kommentoitte asiallisesti :-)

Nora

24 kommenttia:

  1. Kerrankin sulta tuli hyvä tekstipostaus! Itsekin olen koti-ihminen ja mulla on muutenkin samoja ajatuksia kuin sinulla tämän asian suhteen. Jatka samaan malliin tykkäsin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, että pystyit samaistumaan :-)

      Poista
  2. ihana postaus, niin täyttä asiaa :)

    VastaaPoista
  3. Tässä tekstissä oli niin paljon samaa, mihin voin itsekin samaistua.Tuntuu nykyään, että kaikki menevät niin massan mukana, että täytyy olla hyvännäköinen kroppa ja näyttää, että syö terveellisesti. Onhan se tietenkin hyvä asia, jos haluaa huolehtia itsestään, mutta kyllä välillä pitää miettiä juuri sitä mitä itsestään tai mitä itsekin haluaa. On myös ihanaa viettää kotona niitä iltoja ihan rauhassa tai tehdä sitä mistä oikeesti tykkää esim. makaa poikaystävän kainalossa, eihän sitä joka paikkaan tarvitse lähteä jos ei vain itse halua ;)

    Mun mielestä tää teksti ei ollu yhtään loukkaava, vaan omasta elämästä koskevaa tietoa. Lukiessani tätä sain susta erilaisen mielikuvan (hyvällä tavalla), koska tälläisiä tunteellisia tekstejä ei oo hirveesti näkyny sun blogissa. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan. Ehdottomasti näitä lisää ja kirjoita sun tunteista tänne blogiin, koska nää on hyviä! :-)

    http://todaymeandmylife-vivi.blogspot.fi


    VastaaPoista
  4. Tosi hyvä teksti! Erityisesti olen kanssasi samaa mieltä tuosta sosiaalisesta paineesta.
    Mullekkin on käynyt muutamien kaverien kanssa just noin, etteivät he enää jaksa kysyä lähtisinkö juhlimaan, koska tietävät vastauksen. Mut miksi tehdä sellaista mistä ei tule hyvä mieli/olo? Omalla kohdallani olen jättäytynyt juhlimisesta siksi, että viime vuonna oli ylppärit paineena ja tänä vuonna muutto Ruotsiin ja yliopisto-opintojen aloittaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla teidänkin kokemuksia! Ja ihanaa et monet teistä on myös ymmärtänyt tämän :) x

      Poista
  5. Paras postaus sulta ikinä :) Jokainen tavallaan, ei kaikille sovi sama elämäntyyli. Mä taas tykkään sopivasti mennä kavereitten kanssa, mutta kyllä kotoilu illat poikaystävän kanssa on myös parhautta! Musta onnellisuuteen vaaditaan, että kaikki elämän osa-alueet on kunnossa: terveys, sosiaaliset suhteet, harrastukset, lepo jne. Mä treenaan ja syön terveellisesti siks, että siitä tulee hyvä olo ja myös arvostaa itteään enemmän, mutta en todellakaan vaadi muita tekemään samoin kun itse, joten onkin just hyvä tajuta et mikä sopii itselle parhaiten ja tekee onnelliseks. Hyvä et oot oivaltanu asiat mitkä tekee sut!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot aivan oikeassa kaikissa kohdissa! :-) jep, oon tosi onnelline! X

      Poista
  6. Hyvä postaus! Alan itse helposti stressaamaan jos en urheile väillä tai jos en ole tavannut kavereita vähään aikaan ja alan patistaa itteäni siihen, mutta useimmiten ittensä "pakottaminen" voi vaan saada aikaan huonon fiiliksen. Kannattaa käyttää vapaa aikaa tehden asioita ,jotka tuntuu sillä hetkellä hyvälle.

    VastaaPoista
  7. Hyvä kirjoitus! Ja jos oikein pohjimmiltaan mietitään tätä fitness ja terveystrendiä, niin se on todella minäminäminä keskeistä elämää. Se vaan näyttää ja kuulostaa tosi hyväksyttävältä, mutta oikeasti se on todella itsekeskeistä. Sulla esim. On blogisi perusteella lämmin ja lähimmäisistä välittävä luonne. Se on paljon kauniimpaa sekä sisäisesti että ulkoisesti kuin salikroppa ja supersalaatit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tietyllä tavalla se voi vähän olla :/ kiitos :) x

      Poista
  8. Ohho, mihin portaaliin oot mahdollisesti siirtymässä? :) Ihana teksti ja onnea blogimuutoksiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuri tein postauksen siitä ;) kiitos paljon xx

      Poista
  9. ihana Nora! :) Vaikka vakava aihe, niin piristävää lukea välillä tällaisia juttuja sun blogissa. Oot kuitenkin monelle nuorelle tytölle esikuva tai jonkin näkönen idoli (ainakin Turussa). Ja kun yleensä pidät blogin suht materiaalisena (näytät asuja, ja uusia ostoksia yms.) niin kiva lukea mitä oikeesti ajattelet.

    VastaaPoista
  10. Tosi hyvä postauksen aihe !!! :)Voin kyl niin samaistua melkeimpä kaikkiin kohtiin. Itsellä ollu mielenpäällä kans toi urheilu ja terveellisesti syöminen.. Oon samaa mieltä mtä siitä sanoit ja ite oon alkanut urheilla nyt vaan ihan oman itseni ja terveyteni vuoksi, mutta tykkään myös pitää niitä sellaisia koti-iltoja kun vaan löhöää poikaystävän kanssa ja syö mässyjä ! Oikeesti ihan parasta maailmassa! :)
    Sul on tosi ihana blogi, saan sulta paljon inspiraatiota ja sun elämäniloisuus mikä blogin kautta huokuu on tarttuvaa ! Vaikutat tosi ihanalta ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha jep oon ihan samanlainen! :)

      kiitos ihanaxx

      Poista
  11. Tosi hyvä kirjoitus ja Voin täysin samaistua tohon tekstiin! Ton lisäksi koen paineita siitä, että olenko esimerkiksi tarpeeksi hauska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tuokin on yksi asia mistä kokee usein paineita :( ihanaa, että pystyit samaistumaan!

      Poista
  12. Ihanaa et uskallat olla ja elää just niin ku haluat ilman että tunnet huonoa omatuntoa herkuttelusta etkä ota paineita siitä :) mahtavaa sykysä sulle!

    VastaaPoista
  13. hihi jep :) kiitos samoin!!

    VastaaPoista

Lukijat