tiistai 2. joulukuuta 2014

Je suis fatigué

Kyllä huomaa kuinka helposti tuo monien tuntien pimeys päivässä vaikuttaa energiamäärään. Olen ollut nämä pari viimeistä viikkoa koko ajan hirveän väsynyt ja ei ole ollut energiaa tehdä mitään. Tosin stressilläkin voi olla osansa tässä - ylioppilaskirjoituksista siis.

Löysin nämä, jälleen kerran, vanhat asukuvat tuolta kansioiden uumenista. Kuvat ovat otettu lokakuussa jos oikein muistan ja pitäisi alkaa pitämään tällaisen pimeyden keskellä ehkäpä hieman vaaleampia vaatteita. Varmasti itsekin piristyisi siinä hieman!

// I can tell that I'm getting more and more tired each day. The days in Finland this time of year are mostly dark. We have about 3-5hours of light everyday and so the darkness is starting to affect on my energy levels (if I can say that haha). I've been absolutely dead tired for the past few weeks although I think the stress - of my A-levels - is also affecting on me.

I found, once again haha, these outfit photos which are from October if I remember it right. Maybe I should start wearing lighter colors like on this outfit. It could cheer me up a bit!








Nora

3 kommenttia:

  1. Sun kirjoittamaa tekstiä on todella vaikeaa lukea. Kannattaa kiinnittää huomiota tekstin selkeyteen ja suomen kielen perusteisiin.. Myös virkkeet koostuvat mitä ihmeellisimmistä lauseista, jotka eivät edes liity toisiinsa. ''Tosin stressilläkin voi olla osansa tässä - ylioppilaskirjoituksista siis.'' Esimerkiksi tämä lause? Ylioppilaskirjoituksissa vai ylioppilaskirjoituksista johtuen? Toinen todella epäselvä lause on ''Kuvat ovat otettu lokakuussa jos oikein muistan ja pitäisi alkaa pitämään tällaisen pimeyden keskellä ehkäpä hieman vaaleampia vaatteita.'' Kannattaa reilusti vaan laittaa piste joidenkin lauseiden jälkeen ja jatkaa täysin uudella virkkeellä. Näin tekstiä on paljon helpompaa ymmärtää. Tästä olisi varmasti apua myös yo -kirjoituksissa, sillä useimmilla on juuri ongelma siinä, että tekstiä on todella vaikeaa ymmärtää. Tällöin myös tekstin sisältämä tieto jää vähemmälle huomiolle, kun lukija keskittyy vain tekstin vaikeaselkoisuuteen. Kannattaa siis yrittää jättää ajatusviivat yms muut kielelliset hienoudet minimiin jollei niitä osaa käyttää. Näin on sinun tapauksessasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin vain sanoa, että luet nuoren naisen blogia, jonka teksti on mielestäni hyvin pitäjänsä näköinen: rento. Muutamat kielioppivirheet sinne tai tänne, jumankauta, kaikki tekee niitä päivittäin. :D tämä on Noran blogi ja hän saa itse päättää minkälaista tekstiä hän tänne tuottaa ja mitä julkaisee. Uskallan väittää, että Nora kirjoittaa hieman erilaista tekstiä ylppäreissä kuin täällä.

      Kympin äikän lukiossa omaavana kehtaan sanoa, että mielestäni Noran päätös käyttää ajatusviivaa valitsemassaan paikkaa toimii: tosin virke jatkuu ontuvasti mutta minua se ei haitannut. En odottanutkaan lukevani kieliopiltaan hiottua kirjettä presidentille vaan edelleen nuoren naisen blogia.

      Hikeennyin hieman hyökkäävästä sävystäsi mutta mielipiteitä saa kertoa aina, tosin perustellusti. Olen puhunut. :D

      Poista
  2. Hei!
    Pikku kommentti, se on je suis fatiguée, koska olet naispuoleinen.
    Tykkään tosi paljon blogistasi, jatka samaan malliin! :-)

    VastaaPoista

Lukijat